Novi Sad
21.01.2015.
20:02 > 20:07
U Novom Sadu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, ima 49.261 samaca i 44.550 samih žena.
  • 01.04.2015 13:16
    ne vidite od ociju
    Sta se desava u drustvu? Glavni problem i za upoznavanje i za razvode ne vidite a ispred nosa vam je svaki dan...

    Ja inace ne idem busom ali sam isao par meseci i to samo u jednom smeru i to ne svaki dan a sta sam sve video..
    Recimo jednom cim sam usao u bus, krenuo bus, kad neka zena odjednom pohisterise ustade sa mesta i kaze: "Ne mogu da budem blizu manijaka." I ode u zadnji deo busa. Sedela levo par metara i ispred nje je stojao neki momak. Niko joj nije nista ni rekao ni uradio a takva reakcija od zene oko 40 godina!

    Ko zna sta je ona umislila zbog iskompleksiranosti ili mozda psihicke poremecenosti... A slucajno sam video tog decka pre ulaska u u bus prelazio je pesacki i neka devojka ga je zgazila i izvinula se uz osmeh...Ako se izvinjavas onda se ne smeskas!? Ili je to bio neki primitivni nacin muvanja ili blagog izivljavanja ili ko zna sta...

    No svejedno, kad su mnoge tako izopacene na razne nacine onda sta ocekivati od upoznavanja? A da ne pricamo sto jos bolje svi znaju da su sponzoruse ogromna vecina...za pare ili polozaj ili neki drugi interes. I zasto se onda cudite sto veze ne uspevaju kad je takav mentalitet i kad su tako naucene direktno ili indirektno od porodice i sredine.
  • SD

    22.01.2015 16:27
    Smešne su
    Smešne su mi one sexi siti Cice,koje se razvode da bi dobile alimentaciju,pa posle žive kao tinejdžerke kod keve i ćaleta koji je finansiraju, dete uvale ocu,dok one izlaze,luduju,menjaju muškarce. Zar to nije promiskuitetno? Ne to sada nazivaju "sposobnim" Cicama=?
  • Dođoš

    22.01.2015 16:23
    za Nemanja
    Dragi i poštovani Nemanja, jako je ružno, što ne znaš ni ko sam ni šta sam, toliko da osudiš mene i nazivaš balvanom, šta je tebe to uznemirilo u mom komentaru? Ja sam studirao i radio u Austriji, izbeglica sam kao dete iz Hrvatske (mešoviti brak - znam da Bosance nazivate balvanima,ali i tu si se prevario u procjeni, nisam sa tih prostora) Imam Hvala Bogu decu i svoju firmu, i vrlo dobro znam kakvi su radnici novosađani, uvek mi zvrcaku telefonom nečiji roditelji i urgiraju da zaposlim odličnog studenta koji nema radno iskustvo do 40.godine. Ja sam radio u Austriji i nisam se stideo rada sa 20.god. dok su drugi izlazili i ludovali,eto sada se vidi razlika. Pogodio si jedino za šupu,ali se nestidim šupe u Beču koju sam sam plaćao,jer nisam želio živeti na grbači starih roditelja.
  • Nemanja

    22.01.2015 13:33
    @Dođoš - Poznato
    Večita mantra vas 'sposobnih' (u prevodu prevaranata), 'samostalnih '(tj. daju vam roditelji pare za stan, pa ide pola na neku šupu a pola na provod), 'šarmantnih' (tj. nasrtljivih) poštovaoca porodičnih vrednosti (u prevodu naštancovaćete 3-4 ista takva pokvarena balvana kao što ste i sami). Vaša sposobnost hvatanja sa životom u koštac se uglavnom svodi da budete najveće moguće seljačine na tuđ račun, a za to naravno morate da odete iz svog sela, jer vas tamo već po zlu znaju. Pa da se daje dozvola za sklapanje porodice, vi biste je imali samo jer biste dali neki mito, kao što i sve drugo rešavate.
  • 22.01.2015 11:31
    za razvod braka ima dva krivca. žena i tašta
  • Dođoš

    22.01.2015 10:24
    Poznato
    Meni je to još i vrh za novosađane, oni su mamine i tatine maze i u 40. i u 50.tim godinama dobijaju đeparac od roditelja, idu da klopaju kod roditelja i žive kao tinejdžeri,onako kilavo, sve ih mrzi, i taj posao koji su jedva dobili našli im mama i tata. Da su ti novosađani,mrdnuli bar malo iz Novog Sada pa studirali negde van ili pokušali raditi van, bili bi jačeg karaktera i porodični zreli ljudi,ovako če sve keva i ćale em neguju njih em njihove unuke, užas koliko su kilavi i razmnaženi.
  • Влада

    22.01.2015 09:41
    @Libe De NS
    Ne znam za druge, ali od mene je dobio minus zbog budalaštine o izumiranju. Na zemlji ima 7 milijardi ljudi, što znači da je prekomerno razmnožavanje najveći zagađivač. A za to koliko će u 7 milijardi biti Srba, što je implicirana briga, e za to me tek živo zabole.
  • Neko

    22.01.2015 09:36
    ...
    ...nego lepo skuvajte kafu, ili sipajte neko vince sedite i pričajte live. Nekada su ti rezgovori vrlo bolni, ali ćete reći jedno drugom šta vam smeta i na čega ko treba da obrati pažnju...ćutanjem, durenjem, i dopisivanjem preko drustvenih i socijalnih mreža nećete uraditi ništa, to samo može da rezultira razvodom.
    I manite se Facebooka i sličnih...u mnogim slučajevima razvoda je baš to dosta kumovalo. Naravno ko zna pravu svrhu i potrebu koriščenja ovog servisa ok, ali ko ne zna i shvata to kao prečicu za upoznati nekoga i ostavriti kontakt sa bivsim partnerima ili potencijalnim novim onda bolje da ugasi profil.
    I još jedan razlog su mame koje daju "podršku" svojim ćerkama na osnovu njohovih "iskustava".
    VI budite jedni drugima podrška, razmišljajte svojom glavom....mame ce umreti, a vi cete ostati same sa svojim problem..a i vas sa detetomi matore nece hteti lep princ na belom konju..taj ce naci princezu, a ne vas sa prikolicom.
  • goran

    22.01.2015 09:17
    Imao sam dva braka , u oba su me zene prevarile , nema sanse da se i treci put ozenim .
  • xyz

    22.01.2015 09:13
    Kome treba brak sa bednom platom ?
  • likota

    22.01.2015 09:10
    Nekada su muskarci trcali za helankama.....
    A danas, trce u helankama....
    Zalosno....
  • 22.01.2015 08:52
    Za sve su krive žene i njihove serije
    @ ,,50 nijansi sive'' i ,,Seks i grad'' su krivi za sve, a što ne napisa i ,,Dva i po muškarca'' da mi je znati?
  • Red flags

    22.01.2015 08:51
    @ Likota
    Vidim dosta kritika na račun žena. A šta je sa tzv. krizom srednjih godina kod muškaraca? Tu oko četrdesete podivljaju. Moj BM se jedno jutro probudio, počeo da vežba i za tri meseca razvod braka... Deset godina ljubavi, truda i borbe, a zbogom pameti!
  • Neko

    22.01.2015 08:15
    sta reci...
    Kriva je drzava i poremecen sistem vrednosti.
    Svako gleda svoje dupe, zene pronalaze mane muskarcima, muskarci zenama...u globalu svi imaju isti problem, novac, posao...
    Nisam pristalica da treba ici glavom kroz zid i imati "porodicu" posto poto. Naročito ne praviti decu ako nema uslova za njihovo izdržavanje. Pravimo problem, sebi, tom detetu i državi...dovoljno smo siromašna nacija da bi je pravili jos siromačnijom sa novim socijalnim slučajevima.
    A sa druge strane svi generalno i muškarci i žene očekuju previše od partnera i braka, svi su razmaženi, devojke navikle da mame kuvaju za njih, da mame rade sve i onda kada dobiju dete i kada krenu u život gde treba plačati račune, kuvati, spremati, čuvati dete i sve ostalo problem. Momci su po defaultu navikli da ima mame titraju i to očekuju i od žene što je ne moguće...jer je njoj dosta svega u toku dana i njenih novih obaveza da bi imala razumevanja i za njega i njegove potrebe.One očekuju u tim trenucima podršku i muškarca pored sebe, a ne maminu mazu i mlakonju koji ne radi i ne pomaže ništa nego očekuje da dobije sve na gotovs.
    Ja imam 41 godinu, 9 godina sam u braku, imam sina od 9 godina i mislim da sam tek sada sazreo za brak u pravom smislu.Do sada smo se moja žena i ja razvodili bar 50 puta i imali svakakvih problema ali treba imati mozga i razmisljati o svemu..ne nije tu ljubav pobedila, tu je pobedio zdrav razum i realno sagledavanje svari. Najlakse je razvesti se i vratiti se mamaa i tatama i posle imati problem sa alimentacijom, izdržavanjem tog deteta, i svim ostalim....naravno sve to ne važi ako je u pitanju fizičko maltretiranje onda je razvod opravdan. Ali ako su to nesuglasice nekog početnog zajedničkog života onda je priča besmislena. Nemojte mi reci da niste znale ili znali sa kim se yenite ili udajete...i da ste tek sada u braku videli ko je kakav?
    Svi ti problemi su "normalni" ali treba da ih rešavate zajednički, da komunicirate jedan na jedan ne preko VIBERA, Facebooka...nego da pričate live. To je jednostavno zajednički put gde sazrevate i odrastete zajedno.
    Moja žena i život me je isklesao tako da i ako bi se ne daj bože razveo ta sledeća bi imala muža za primer.
    I manite se drustvenih mreža, socijalnih mreza...puno udela u razvodima imaju i te stvari....znam iz iskustva...
  • N.

    22.01.2015 06:10
    hmm
    A sta je sa onim zenama i muskarcima koji TRCE u brak samo da bi im se nesto lepo desilo u zivotu? Koliko devojaka znam, od 28 godina pa na dalje, one stezu muskarce na brak, one su na sve spremne da bi se udale, a ima i takvih muskaraca.

    Ozenicu se pa makar i sa 50 godina ako znam da je to tad pravo.
  • Libe De NS

    22.01.2015 06:08
    Za @313
    Odnos dobijenih minusa i pluseva na tvoj komentar najbolje govori koliko si u pravu i koliko je tragična situacija u ovoj državi. Jedan razuman komentar kao što je tvoj izvitopereno i vrednosno poremećeno mišljenje ne može da oceni pozitivno i otud mnogo veći broj minusa. Sad bih ti rekao... nemoj zbog toga da se nerviraš... ali onda bi i ti i ja spadali u istu onu grupu koja ti je podelila tolike minuse a verovatno će i meni. Psihologija Pinka, raznoraznih meksičkih, pa turskih a sada i indijskih serija, turbo folka, Cece, Mece i Bece i drugih pi.ki materina... popova i vladika poput onih nesretnika padofila, koje SPC nikada nije osudila, je prevladala definitivno u zemlji Bestragiji (Srbiji)... Grand prodakšn
  • 22.01.2015 00:20
    Koliko sam ja upoznao devojaka koje razmisljaju na sledeci nacin. Nece da se udaju dok ne nadju posao. Kada nadju posao onda nece da se udaju dok ne kupe stan, nebitno kakav, samo da je njihov, da imaju nesto svoje. Onda kada kupe stan i udju u kredit, vijaju da kupe kola. Hoce svoj auto, da su samostalne. Nece da se udaju dok ga ne kupe. Kada ga kupe onda bi da malo putuju, da žive život, da se ižive pa ce se posle udati. Kada se izive onda skontaju da su same sebi dovoljne, ne treba im muž, ne trebaju om deca koja ce da ih koce u karijeri. U obzir dolazi poneka vezica, nista ozbiljno, tek da imaju nekog za sex kada ga se užele.
  • djana

    21.01.2015 23:07
    previse
  • ST

    21.01.2015 22:33
    Super!
    Ja sam samac i nista mi ne fali...Generalno,ova studija je dobra,ali uzroke treba traziti,sto je u tekstu vec receno,u bahatosti politicara,losem finansijskom stanju,kao i u opstem nepoverenju kod ljudi.
  • 21.01.2015 21:57
    Bogu hvala imam troje dece koji su sada svoji ljudi ali sada neka mi bog oprosti sto cu napisati BOLJE U KUCI DRZATI KERA ZBOG NJEGA ZENA NECE DOBITI OTKAZ A ZBOG DETETA CE DA LETI NAGLAVACKE TUZNO I ZALOSNO
  • dzimi

    21.01.2015 21:49
    survivor
    Daj-sta-das i survivor varijante su u modi. Brakovi i veze na silu - bez ljubavi. Sta to bese ljubav, Novi Sade? Sta to bese ljubav?
  • Alan Ford

    21.01.2015 21:48
    Pouka Broja 1
    Ako se ne želiš razvesti, ne smeš se oženiti!

    Ako želiš pobediti, ne smeš izgubiti!
  • 21.01.2015 21:30
    Samo sto manje dece pravite.
  • 313

    21.01.2015 20:27
    ?
    Ima li nam spasa? Raspad porodice uz negativan prirodan priraštaj neminovno vodi ka izumiranju naroda. Egoizam i konformizan su zavladali, svako gleda sebe. Krajnji je čas da se trgnemo, pogledmo u ogledalo i zapitamo, ŠTA ŽELIMO OD ŽIVOTA? KOJI JE SMISAO I CILJ NAŠEG POSTOJANJA? Nama je lakše da druge označimo kao krivce.
  • Lee

    21.01.2015 20:26
    Tuga
    "Sex i grad" i "100 nijansi sive" nacija!
  • 21.01.2015 20:20
    Razvod braka je samona papiru.Pretezno se svi razvedu i zive i dalje zajedno a razvod braka sluzi da bi se primala socijalna pomoc pa deciji dodatak samohrana majka itd.Nekazem ima i razvoda zbog navedenih razloga ali verujte bio sam u situaciji u poslu u drustvu mladi decaci trezni a devojke letve pijane valjaju se po podu povracaju na sve strane u jednu ruku nekami lepsa polovina oprosti ima razvoda jer da kazem zene vole da imaju garnizon j...a
  • Agronom sa sela

    21.01.2015 20:16
    Muž i Žena jednako Jedno :)
    Samci i nesrećnici !

    Uteha je u 24 komforna kvadrata!
    Svetla "velegrada"!?
    Portiri, viljuškaristi, spremačice u borosanama!?
    Sami i tužni!?

  • Bora

    21.01.2015 20:09
    znanost
    Glavni uzrok svakog razvoda je brak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna